Een natuurlijke bron van calcium.
En da’s nog niet alles!
Melk bevat essentiële voedingsstoffen. Het is dus een geweldige bondgenoot, elke dag opnieuw.
Wat zijn de belangrijkste voedingsstoffen van melk?
-
Calcium.
Calcium is het meest voorkomende mineraal in ons lichaam. Het menselijk lichaam bevat er tussen de 1000 en 1200 gram van, waarvan 99% voorkomt in botten en tanden. Calcium, een kampioen onder de mineralen? Jawel! Dit mineraal draagt bij aan het in stand houden van normale botten en tanden, en van een normale spierwerking.
Eiwitten.
De missie van eiwitten? Bijdragen aan de ontwikkeling en het onderhoud van de spieren! Eiwitten komen voornamelijk voor in melk, granen, peulvruchten, eieren, vis en vlees. Een glas melk (200 ml) bevat bijvoorbeeld 7 gram eiwit, net zoveel als een ei.
Vitaminen B2 en B12.
Deze vitaminen dragen bij aan de vermindering van vermoeidheid en dragen bij aan een normale werking van het zenuwstelsel.
Andere mineralen zoals fosfor, kalium en jodium.
Samen met calcium helpt fosfor tanden onderhouden en normale botten behouden. Kalium draagt dan weer bij aan een normale spierfunctie. Jodium, ten slotte, draagt bij aan een normaal energiemetabolisme.